Träffa teamet: Mikaela Bengtson


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
uppdatera: 16 december 2021

När vi säger "surströmming, IKEA, ABBA och Dalahästen" tänker du: Sverige! Inom Rinkel tänker vi inte bara på Sverige, utan också på vår svenska kollega Mikaela!

Född och uppvuxen i Dalarna i Sverige har hon till sist funnit kärleken hos vår kollega Jeroen van Vierzen (och Pepsi Cola). Under tiden har de två barn och en gullig Beagle tillsammans.

Denna månad är Mikaela i fokus i vår "Träffa teamet"-blogg. Läs gärna mer!

Collega Mikaela in de Malediven

Vad är det första folk tänker när de hör ditt namn?
Framför allt att folk inte har hört mitt namn tidigare, det är ett ovanligt namn för Nederländerna. De frågar snabbt var jag kommer ifrån, hur länge jag har bott i Nederländerna och varför jag flyttade hit.

Jag får ofta reaktionen: "Så du lämnade det vackra Sverige för Nederländerna? Det är verkligen annorlunda, ett så platt land!"

Nederländare är inte så stolta över sin natur, haha. Även om det är mycket annorlunda än den svenska naturen, tycker jag att Nederländerna har sin egen charm!

Vad gör du exakt på Rinkel?
Jag är en del av Team Support, tillsammans med Arthur, Martijn, Yalive och Adrianna. Ett toppen team!

Jag gör våra kunder glada med professionella röstinspelningar och hanterar alla nummerporteringar för våra kunder, både inkommande och utgående. Vid behov hjälper jag också med andra supportuppgifter.

Vilket problem för kunder vill du gärna lösa?
Det händer ibland att det uppstår problem när en kund byter till oss och vill behålla sitt gamla nummer. Då känner jag självklart kundens frustration när det inte fungerar på en gång.

Det värsta som kan hända är att inte bli hörd eller hjälpt av den tidigare operatören. Jag vill då omedelbart lösa den situationen och flytta kunden till oss så snabbt som möjligt utan problem.

Eftersom en nöjd kund = ett gladare jag!

Vad tycker du bäst om med att jobba på Rinkel?
Jag har jobbat hos Rinkel i några år nu och tycker det är väldigt roligt att se företaget växa. Jämfört med där vi stod för några år sedan har vi verkligen tagit ett enormt kliv framåt.

Dessutom är atmosfären på kontoret mycket annorlunda jämfört med vad jag har upplevt hos andra arbetsgivare. Där var det ofta stress på arbetsplatsen, olyckliga kollegor och värst av allt: ingen trevlig chef.

På Rinkel är det precis tvärtom! Här har jag väldigt trevliga kollegor med vilka jag kan prata och skratta hela dagen, men ändå arbeta hårt. Allt detta utan onödig stress! Varje dag är liksom trevlig.

Vad är det roligaste med Team Support?
Det finns inga konstiga frågor hos Team Support. Alla hjälper varandra direkt och vi är verkligen ett team. Trots att jag alltid jobbar hemifrån och ser kollegorna mindre ofta, känner jag mig alltid involverad. Det är verkligen trevligt!

Hur ser du till att du förblir produktiv hemma?
Jag har faktiskt aldrig haft problem med produktivitet hemma. Men jag förstår att man lätt kan tappa fokus (särskilt om du har små barn).

Jag försöker alltid jobba tidigt på dagen, till exempel på morgonen. Då vet jag att jag är mest produktiv och har resten av dagen för barnen.

Vem inspirerar dig?
Svår fråga! Jag tror inte att det är en person som inspirerar mig särskilt mycket, utan mer generellt människor som strävar efter att förverkliga sina drömmar.

Vad är ditt favoritcitat?
"Det är som det är!" Hahaha. Du kan inte alltid göra allt vackrare än det är, ibland måste du bara erkänna och acceptera det.

Det är som det är!

- Mikaela Bengtson

Om du kunde vara någon annan en dag, vem skulle det vara och varför?
Då skulle jag vilja vara en professionell dansare! Jag har alltid haft en stor passion för dans och jag gick Dans Estet programmet i gymnasiet och har dansat i hela mitt liv.

Jag skulle helst dansa från morgon till kväll i en stor produktion med allt som hör till! Smink, repetitioner: allt. Att uppträda på en stor scen i en stor sal och ta emot allt applåderna på slutet, det skulle vara fantastiskt.

Jag har tidigare dansat i mindre produktioner där det fanns omkring 50-100 personer i publiken. I mitt sista skolår var det till och med 200 personer, det var verkligen jätteroligt. Men det är ingenting jämfört med en stor produktion där sminket blir gjort åt en och man uppträder inför en gigantisk publik.

Vad är din favoritsemesterplats?
Det finns många vackra platser jag har besökt, men min absoluta favorit är Maldiverna! Bilderna du ser på internet och TV är precis en spegling av hur det ser ut i verkligenheten. Det är så vackert där, jag hoppas att jag någon dag får återvända dit!

Men, jag har ändå en speciell plats i mitt hjärta för Dalarna. Det kanske inte är semester, men det är ändå hemma och det är alltid skönt att vara tillbaka där.

Collega Mikaela in de buitenlucht van Zweden op terras

Vad sysselsätter du dig med på fritiden?
För närvarande är det främst våra två barn, 4 och 6 år gamla, som håller igång haha.

Men när jag har lite tid utan barnen älskar jag att shoppa och dansa (såklart!). För tillfället tar jag Urban Jazz-lektioner, men jag tycker också mycket om balett eller magdans!

Vilken är din arketyp?
Självklart har vi också frågat Mikaela vilket arketyp hon är. Vad visade det sig? Mikaela är en vårdare, kreatör och smakskapare.

Hon är en hälsosam blandning av Moder Teresa, Sarah Jessica Parker och J.K. Rowling. En riktig vän med medkänsla som vet hur man uppskattar livets vackra saker och dessutom är stilfull.

Vill du veta allt om Mikaelas vackra hemland, Sverige?
Kolla in alla våra lediga tjänster!