Meet the team: Wouter Fredrikze


Jolijn Buitelaar
update: 22 mei 2024

We stellen je graag voor aan Wouter Fredrikze, verantwoordelijk voor product design sinds juni 2023 én Mr. Nooit tevreden. 

Wouter werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam en één ding is zeker: als Wouter het kantoor binnenloopt is de dag begonnen. Naast een gezellig praatje in de vroege ochtend, houdt hij er ook van om gelijk met de deur in huis te vallen als hij iets van je nodig heeft. Zo zorgt Wouter iedere dag weer voor een verbeterde ervaring voor onze klanten en een gezellige sfeer op kantoor! 

Meer weten over Wouter? Lees verder om erachter te komen wat dé lifehack is om geconcentreerd te blijven en wat voor bijnaam Wouter heeft gekregen. 

Wat doe je precies bij Rinkel?
Ik ben elke dag druk bezig met het bedenken en ontwerpen van de gehele klantreis in onze digitale oplossingen. Ook ben ik verantwoordelijk voor de online en offline branding en de look and feel van ons product.

Ons product is meer dan alleen de app, portal en de website. Het moet een gevoel van voldoening en herkenning oproepen als je met ons in aanraking komt. De uitkomst waar ik naar streef is: Alles is Rinkel en Rinkel is alles.

Ik werk dagelijks nauw samen met Team Marketing en Team Development. Ik ondersteun beide teams met het ontwerpen van visuals voor bijvoorbeeld de website of de app. 

Wat is het eerste waar mensen aan denken wanneer zij jouw naam horen?
Komt 'ie weer...

Mijn hoofd en gedachtes staan nooit stil. Ik denk altijd dat iets beter of verfijnder kan. Ik ben dagelijks dan ook veel tijd kwijt aan het verbeteren van ons product. Ik vraag meerdere keren op een dag om feedback van mijn collega's en ik stop pas als ik tevreden ben met de uitkomst.

Ook in mijn vrije tijd denk ik vaak aan werk-gerelateerde vraagstukken. De enige oplossing om dit uit mijn hoofd te krijgen is meestal door het uit te werken, op scherm of op papier. Gelukkig kan ik dit vrijwel altijd ventileren naar Jeroen en Jesper zodat ik het los kan laten, als het moet zelfs 's nachts!

Heb je een bijnaam op kantoor?
Ik heb er wel meerdere, de verbastering van mijn voor- en achternaam is erg populair bij ons op kantoor!

Vanuit marketing is de bijnaam 'Wotah' ontstaan. Ik heb geen idee hoe dit tot stand is gekomen, maar ik gok dat we daarvoor bij Lichelle moeten zijn. 

Jesper en Jeroen hebben de bijnaam 'De Freed' bedacht.

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Het leukste aan Rinkel vind ik de sfeer tussen alle collega's. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar dit zorgt er echt voor dat we met z'n allen dingen voor elkaar krijgen. 

Uiteraard ook het uitdenken van nieuwe ideeën, maar daarna vooral ook het doen en uitvoeren. Het leuke aan Rinkel vind ik dat we ook echt stappen maken en gauw aan de slag gaan met nieuwe ideeën. 

Wat vind je het leukste aan team Design?
Het leukste aan team Design vind ik dat we altijd open staan voor meerdere ideëen, de nauwe samenwerking tussen de verschillende teams zorgt er echt voor dat iedereen de kans krijgt om mee te denken aan het ontwerp van ons product. Het voelt daardoor niet alsof ik alleen onderdeel ben van Team Design, maar echt van het hele Rinkel Team. 

Ook hebben we vaak fijne sessies waarin we aan de slag gaan met het verfijnen van ideeën en ontwerpen. Door deze sessies weten we altijd goed op één lijn te komen. 

Heb je een 'lifehack' om te kunnen blijven focussen?
Mijn allergrootste lifehack is... koffie! Need I say more?

Naast koffie helpt het mij ook om af en toe een rondje te lopen door het kantoor om mijn collega's lastig te vallen met ongefilterde opmerkingen, weetjes of anekdotes. Mijn collega's kunnen gelukkig altijd om mij lachen.

Ook loop ik zo nu en dan een blokje om het kantoor pand, vaak met een kladblokje en een pen in mijn hand, om ideeën op te schrijven of uit te tekenen. Dit zorgt er voor dat mijn gedachten weer even de vrije loop gaan en zo kom ik vaak weer tot nieuwe ideeën.

Wie inspireert jou?
Er zijn meerdere personen en bedrijven die mij inspireren. Apple is een voorbeeld van een merk dat mij erg inspireert. Het is echt een merk waar je van kunt houden en dat onderdeel is van je lifestyle, dat vind ik heel knap.

Ook professor Robbert Dijkgraaf is een inspiratie. Ik vind het gaaf hoe hij met eenvoudige voorbeelden en objecten, zeer ingewikkelde materie kan uitleggen.

Louis Theroux, zijn ongefilterde, interessante interviews en documentaires, waarin hij mensen altijd zo ver krijgt om het achterste van hun tong te laten zien. De kunst om mensen altijd in hun waarde te laten, terwijl hij het vaak oneens is met hun mening, opinie of levenswijze. 

Barack O'bama, speechen alsof je een gesprek in de metro voert, waarbij elke zin raak is en elke boodschap overtuigend is.

Ik zou zo nog wel even door kunnen gaan, maar voor nu laat ik het hierbij. 

Wat is je favoriete quote?
Ik heb er meerdere, maar dit is mijn favoriet:

The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.

Albert Einstein

De quote is van Einstein en is gerelateerd tot mijn werk en mijn passie voor design. Andere quotes van Einstein die ik ook erg leuk vind zijn:

  • I have no special talent. I am only passionately curious. 
  • The important thing is not to stop questioning. 
  • If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Wat is je favoriete kantoor gezegde?
"Duurt lang" 

Dit zeggen we vaak tegen elkaar als we ergens op zitten te wachten wat veel prioriteit heeft. Ik kan soms ook heel ongeduldig zijn en als ik iets nodig heb wil ik het het liefste gelijk hebben. Ik probeer ook altijd mijn uiterste best te doen om zaken zo snel mogelijk voor een ander te regelen.

Als je één dag iemand anders zou zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?
Ik zou niet zozeer iemand anders willen zijn. wel zou ik graag terug in de tijd kunnen gaan, om rond te kunnen lopen in het verre verleden. Het lijkt mij erg gaaf om een kijkje te kunnen nemen in het Romeinse Rijk of in de oertijd. 

Wat is jouw archetype?
Wouter is bijna 50% Creator, dit betekent dat hij nieuwe ideeën werkelijkheid wilt laten worden. Een creator is onder andere origineel, fantasierijk en inventief. Wouter is ook bijna 30% Intellectueel. Oftewel de typische gast van een feestelijk etentje. Interessante vragen en doordachte debatten zijn zijn kenmerken. Als laatste is Wouter nog bijna 25% Visionary. Dit houdt in dat hij een diep verlangen heeft naar vrijheid en dat hij erg nieuwsgierig is. De Visionary houdt ervan om dingen te transformeren en er iets totaal nieuws van te maken. 

Wat je is favoriete vakantiebestemming?
Ik heb geen specifieke bestemming, maar ik hou vooral veel van stad en strand. Ik vind cultuur snuiven erg leuk, maar hou ook van helemaal niks doen. 

Nieuwe steden geven mij een hoop energie. Gewoon lekker wandelen door de straten, gebouwen en musea bekijken en verdiepen in de geschiedenis van een stad. Ik vind het dan ook erg leuk om nieuw (vreemd) eten uit te proberen en om af en toe ergens te zitten om de verschillende mensen in mij op te nemen. 

Wat is je favoriete drankje?
Mijn favoriete drankjes zijn Dr Pepper en Fernandes pineapple. Op een warme zomer dag geniet ik extra van deze drankjes. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik heb verschillende hobby's waar ik mijn vrije tijd mee vul. Ik hou erg van honkbal, voornamelijk kijken en rondhangen in een ballpark vind ik erg leuk. Ook vind ik het leuk om musea te bezoeken en dan voornamelijk het Rijksmuseum van Oudheden en de Hollandse Meesters. Ook vul ik mijn vrije tijd met het kijken van archeologie docu's en met klussen, bijvoorbeeld herstellen van oud houtwerk.