Meet the Team: Mikaela Bengtson


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 16 december 2021

Zeggen wij: surströmming, IKEA, ABBA en het Dalarna paardje, dan denk jij: Zweden! Binnen Rinkel denken we niet alleen aan Zweden, maar ook aan onze Zweedse collega Mikaela!

Geboren en getogen in de Dalarna regio in Zweden, heeft ze uiteindelijk de liefde gevonden bij onze collega Jeroen van Vierzen (en Pepsi Cola). Ondertussen zijn ze al 2 kinderen en een leuke Beagle verder.

Deze maand staat Mikaela in ons “Meet the Team” blog. Läs vidare snart! (Lees gauw verder!)

Collega Mikaela in de Malediven

Wat is het eerste waar mensen aan denken zodra ze jouw naam horen?
Vooral dat mensen mijn naam nog niet eerder hebben gehoord, het is een ongebruikelijke naam voor Nederland. Ze vragen dan ook al gauw waar ik vandaan kom, hoelang ik al in Nederland woon en waarom ik hier naartoe ben verhuisd.

Ik krijg vaak de reactie: “Dus je hebt het mooie Zweden verlaten voor Nederland? Het is wel heel anders, zo’n plat land!” 

Nederlanders zijn niet zo trots op hun natuur, haha. Hoewel het heel anders is dan de Zweedse natuur, vind ik dat ook Nederland zijn eigen charme heeft!

Wat doe je precies bij Rinkel?
Ik ben onderdeel van Team Support, samen met Mike, Arthur en Quintie. Een top team!

Dagelijks maak ik onze klanten blij met de professionele voice-overs en regel ik alle nummerbehoud aanvragen voor onze klanten. Zowel inkomend als uitgaand. Wanneer nodig, help ik ook bij andere Support taken.

Welk probleem van klanten wil jij graag fixen?
Het komt soms voor dat er problemen ontstaan wanneer een klant naar ons overstapt en zijn of haar oude nummer wil behouden. Dan voel ik uiteraard de frustratie van de klant wanneer het niet in een keer lukt.

Het ergste wat er dan is, is om niet gehoord of geholpen te worden door je vorige provider. Die vervelende situatie die dan ontstaat, wil ik dan gelijk oplossen en de klant zo snel mogelijk naar ons verhuizen zonder problemen.

Want, klant blij = ik blij.

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Ik werk nu een paar jaar bij Rinkel en vind het heel leuk om het bedrijf te zien groeien. Vergeleken bij waar we een paar jaar geleden stonden, hebben we echt een gigantische vlucht genomen. 

Daarnaast is de sfeer op kantoor heel anders dan wat ik ken bij andere werkgevers. Daar was er vaak stress op de werkvloer, ongelukkige collega’s en het ergste van alles: geen leuke werkgever.

Bij Rinkel daarentegen is het volledig omgedraaid! Ik heb hier hele leuke collega’s met wie je de hele dag kunt kletsen en lachen, maar toch hard werken. Dat allemaal zonder de onnodige stress! Iedere dag is weer gezellig.

Wat is het leukste aan Team Support?
Er bestaan geen gekke vragen bij Team Support. Iedereen helpt elkaar gelijk en we zijn echt een team. Ondanks dat ik altijd thuis werk en collega’s minder vaak zie, voel ik me altijd betrokken. Dat is zeker fijn! 

Hoe zorg je dat je productief blijft thuis?
Ik heb eigenlijk zelf nooit problemen gehad met productiviteit thuis. Maar, ik snap wel dat je snel de focus verliest (zeker als je kleine kinderen hebt).

Zelf probeer ik altijd vroeg op de dag te werken, bijvoorbeeld ‘s ochtends. Dan weet ik van mezelf dat ik het meest productief ben en heb ik de rest van de dag tijd voor de kinderen.

Wie inspireert jou?
Lastige vraag! Ik denk niet dat er één iemand is die mij per se heel erg inspireert, maar eerder in het algemeen mensen die ernaar streven om hun dromen waar te maken.

Wat is je favoriete quote?
“It is what it is!” Hahaha. Je kunt niet altijd alles mooier maken dan het is, soms moet je het gewoon erkennen en accepteren.

It is what it is!

- Mikaela Bengtson

Als je één dag iemand anders zou kunnen zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?
Dan zou ik een professionele danser willen zijn! Ik heb altijd al een grote passie gehad voor dansen en ik heb lange tijd op een dansschool gezeten in Zweden.  

Het liefste draai ik dan van ‘s ochtends tot ‘s avonds mee in een grote productie met alles erop en eraan! Make-up, repetitie: alles. Op zo’n groot podium in een grote zaal optreden en aan het einde al het applaus ontvangen, dat lijkt me geweldig.

Vroeger heb ik wel in kleinere producties gedraaid, waar zo’n 50-100 man publiek aanwezig was. In het laatste schooljaar zelfs 200-250 man, dat was echt heel leuk. Maar dat is niets vergeleken bij een grote productie waar je make-up voor je wordt gedaan en je natuurlijk voor een gigantisch publiek optreedt.

Wat is je favoriete vakantiestekkie?
Er zijn veel mooie plekken waar ik ben geweest, maar mijn absolute favoriet is dan wel de Malediven! De foto’s die je op internet en TV ziet, zien er net zo uit in het echt. Het is er zo prachtig, ik hoop er ooit nog naar terug te gaan!

Maar, ik heb toch ook wel een speciaal plekje in mijn hart voor Dalarna. Het is dan vaak geen vakantie, maar het is toch thuis en het is altijd fijn om weer terug te zijn.

Collega Mikaela in de buitenlucht van Zweden op terras

Wat houdt jou bezig in je vrije tijd?
Momenteel vooral onze twee kinderen van 2 en 4 jaar oud, haha. 

Maar, als ik even zonder de kids ben dan hou ik (uiteraard!) van winkelen en dansen. Momenteel volg ik Urban Jazz lessen, maar ballet of buikdansen vind ik ook heel leuk!

Wat is jouw archetype?
Natuurlijk hebben we ook aan Mikaela gevraagd wat haar archetype is. Wat blijkt? Mikaela is een caregiver, creative en tastemaker. 

Ze is hiermee een gezonde mix tussen Moeder Teresa, Sarah Jessica Parker en J.K. Rowling. Een echte vriend met compassie die alle mooie dingen in het leven weet te waarderen en daarnaast ook nog eens stijlvol is.

Wil jij alle ins en outs weten van het mooie thuisland van Mikaela, Zweden? Check al onze vacatures!