Meet the team: Maria Bielsa


Jolijn Buitelaar
update: 18 september 2023

Maak kennis met Maria Bielsa, onze Junior Marketeer werkend vanuit ons kantoor in Barcelona.

De snelst sprekende Spanjaard die je ooit zult ontmoeten (Speedy Gonzalez!) en een echte Catalaan, afkomstig uit Tarragona. En net als elke echte Spanjaard, mag je Maria zeker wakker maken voor een glas rode wijn. En natuurlijk niet te vergeten: lekker eten.

Maria kwam bij team Rinkel in februari 2023 en na slechts een paar weken stond ze al naast Ramon & Silvina op de Rinkel stand tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. En of dat dit een vliegende start was!

Lees verder om meer te weten te komen over Maria.

Wat doe je precies bij Rinkel?
Mijn functietitel is Junior Marketeer voor de Spaanse markt. Het is een functie waarbij ik meewerk aan de implementatie van de marketingstrategie, contentcreatie, social media management, marktanalyse en ondersteuning bij marketingcampagnes.

Ik werk nauw samen met mijn collega Silvina, lead marketeer in Spanje, en de rest van het marketing team in Rotterdam. Een van de meest belangrijke vereisten van mijn functie is om op de hoogte te blijven van de nieuwste marketingtrends en -tools.

Wat is het eerste waar mensen aan denken wanneer zij jouw naam horen?
Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Het lijkt mij dat, doordat mijn meeste collega’s niet uit Spanje komen, ze gelijk weten dat ik Maria de Catalaan ben als ze mijn naam horen, omdat mijn naam zo vaak voorkomt hier.

Heb je een bijnaam op kantoor?
Niet zo ver ik weet! Maar je weet het nooit met zulke dingen… Mijn collega Anja zegt altijd dat ik zo snel praat dat het voor haar moeilijk is om mijn Spaans te verstaan. Het zou mij niks verbazen als ik een bijnaam krijg wat daarmee te maken heeft!

Mijn vrienden uit Oxford zeiden altijd dat wij Spanjaarden klinken als pratende “Speedy Gonzales”, misschien is dat het?

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Toen ik begon met werken bij Rinkel waren we nog best vroeg in het proces van de lancering in Spanje. Dat betekent dat ik de mogelijkheid had om de lancering in Spanje van dichtbij mee te maken.

Ik hecht ook veel waarde aan leren en professionele groei en ik geniet van de werkomgeving. Veel van mijn collega’s zijn vrij jong en als ze dat niet zijn voelen ze zich wel zo!

Bij elk plan dat we hebben zitten we altijd met elkaar om te bespreken wat de beste aanpak is.

Wat vind je het leukste aan Team Marketing?
Ik vind het vooral fijn dat de communicatie erg goed is, ondanks dat iedereen vanaf andere locaties werkt. Ik weet altijd waar mijn collega’s mee bezig zijn, en dat zorgt ervoor dat alles synchroon loopt.

Daarnaast organiseren wij brainstormsessies als er een nieuw project ontstaat en tijdens deze sessies ontstaan er allerlei ideeën en zijn we steeds weer verbaasd over de nieuwe dingen die we ontdekken.

Heb je een ‘lifehack’ om te kunnen blijven focussen?
Om eerlijk te zijn vond ik het in het begin erg lastig om 3 dagen per week thuis te werken, zonder afleiding en om al mijn taken af te krijgen.

Mijn collega Silvina stelde voor dat ik in mijn eigen kalender een taakverdeling per uur zou opschrijven. Dit werkt perfect! Als ik nu verzeild raak in een taak, gaat er een alarm af zodat ik niet mijn andere taken van de dag vergeet.

Ook doe ik soms ademhalingsoefeningen of ik neem korte pauzes om mijn gedachten te legen zodat ik mijn focus kan behouden op mijn verantwoordelijkheden.

Wie inspireert jou?
De waarheid is dat veel mensen mij geïnspireerd hebben op werkgebied. Vooral mijn familie. In tegenstelling tot mijn broers, die al jaren wisten wat ze wilden doen als ze ouder waren, was ik zoekende naar mijn pad.

Mijn ouders spoorde mij altijd aan om te werken in de zomer toen ik nog studeerde. Door die energieke geest “danste” ik van de ene plek naar de andere totdat ik mijn plekje vond.

Wat is je favoriete qoute?
Vorig jaar heb ik een zomer in Oxford doorgebracht om mijn Engels te verbeteren. Daar heb ik een geweldige familie ontmoet die mij verwelkomde als een van hen. Het was een moeilijk punt in mijn leven, zoekende naar het juiste pad en mijn tijd in Engeland heeft mij enorm geholpen.

De laatste dag voordat ik wegging gaven ze mij een schilderij met deze zin die ik altijd zal herinneren.

Als je moe wordt, leer dan om te rusten, niet om op te geven

Banksy

Wat is je favoriete kantoor gezegde?
“Wanneer gaan we eten?”

Grapje natuurlijk, maar ik hou wel van eten! Nadenken over eten motiveert mij heel erg tijdens het werken.

Als je voor een dag iemand ander kon zijn, wie zou dat zijn en waarom?
Om eerlijk te zijn heb ik dit mezelf nog nooit afgevraagd, maar vorig jaar ging ik naar een Frida-tentoonstelling in Barcelona en dit was erg indrukwekkend.

Zijn blik op het leven heeft mij veel laten reflecteren. Iemand met een moeilijk leven, maar die toch altijd de positieve kant van alles kan zien.
 

Wat is jouw archetype?
Maria is bijna 50% explorer! Explorers zijn aangetrokken tot het onbekende, of het nou de hymalaya piek of een onbereisd pad, en ze verlangen naar avontuur. Ze gaan op reis, niet op vakantie. Maria is ook 31% rebel. Een rebel durft tegen het systeem in te gaan en risico’s te nemen, als dat ervoor zorgt dat ze hun punt duidelijk kunnen maken. Uiteindelijk is Maria nog 23% intellectueel. Ze is de typische gast van een feestelijk etentje. Interessante vragen en doordachte debatten zijn haar kenmerken.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Een paar jaar geleden was ik in Bali, Indonesië. Ik vond dit een prachtige plek.

Natuurlijke landschappen trekken mijn aandacht meer dan steden. Stranden, watervallen, dieren en de jungle… het was alles wat ik me kon wensen.

Ik hou ervan om nieuwe plekken en andere culturen te ontdekken, dus ik ben altijd op zoek naar leuke, verrassende bestemmingen.

Wat is je favoriete drankje?
Ik heb er niet één in het bijzonder. Ik hou van zo veel verschillende dingen, van een goede koffie tot een glas rode wijn met een intense smaak.

Ik ben een beetje een nerd als het gaat om zowel speciale koffie als goede wijn met een goed verhaal.
 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik heb twee grote passies in mijn vrije tijd, muziek en sport. Ik doe aan rotsklimmen, pilates en acroyoga. Verder hou ik van hiken, skiën en zelfs wakeboarden. Je zou kunnen zeggen dat ik iemand ben die alles probeert, maar nergens echt goed in is, haha. 

Ik heb muziek altijd heel intens ervaren. Daarom ben ik begonnen met dj'en op sommige locaties om anderen te laten zien hoe muziek je humeur altijd kan verbeteren.

Ik geniet ervan om het beste uit mijn vrije tijd te halen en te genieten van de dingen waar ik gepassioneerd over ben.