Meet the Team: Lichelle "Lili" van der Wiel


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 29 juli 2021

Gewapend met een krullen-kam en een bak havermout komt onze Online Marketeer Lichelle iedere dag op de fiets naar kantoor. Na een kop koffie knalt ze op kantoor de muziek aan om vervolgens aan campagnes te bouwen.

Met een lading aan ervaring is Lichelle in januari 2020 bij Rinkel gekomen. Ze houdt van snowboarden, plantjes en kauwgom. Maar bovenal van haar leuke baan bij Rinkel (en Calusari Pinot Noir of MiP rosé, ook al hebben we haar dat nog nooit zien drinken).

Leer in dit interview onze Lichelle kennen! ↓

Wat is het eerste waar mensen aan denken als ze jouw naam horen?
Of mijn naam verkeerd geschreven is waarschijnlijk. ;-)

Net als Jesper heb ik (schijnbaar) een erg lastige naam. Of in ieder geval, eentje die niet vaak voorkomt. Ik heb alle combinaties al eens gehoord, maar de naam Lychee was wel het meest opvallend.

Hoe word je aangesproken op kantoor?
Toen ik net begonnen was bij Rinkel had ik de neiging om diverse knopjes in ons CMS systeem uit te willen proberen, iets waar het development team niet zo blij van werd.

Hierdoor ging ik al snel rond als DeeDee van Dexter’s Lab met de bekende uitspraak: “Ooh, what does this button do?” in combinatie met mijn naam werd dat dus “Lili”.

Animatei van DeeDee van Dexter's Lab

Wat doe je precies bij Rinkel?
Ik ben Online Marketeer. Samen met Janine ben ik verantwoordelijk voor de marketingstrategie en de (online) marketing campagnes van Rinkel.

Dat komt er eigenlijk op neer: haal geld binnen, door het strategisch uit te geven. Zo ben ik onder andere druk met het optimaliseren van advertenties, werk ik aan veel leuke projecten en campagnes tegelijk en zorg ik er voor dat klanten en prospects alles kunnen vinden in Mijn Rinkel.

Wat is je favoriete kantoor uitspraak?
Naast dat we met z’n allen iedere dag om 11:30 uitkijken naar Jesper’s “Eten?!”, is mijn favoriete uitspraak "Jij kan verder?!". We houden niet van onnodige lange meetings of calls, maar wanneer iets net even te lang duurt (of we komen er even niet uit) is het zo'n lekker zinnetje om erin te gooien. Iedereen weet dan precies hoe laat het is. 

Kat Kostranovic op de arm van collega Lichelle
Hoe het thuiswerken Lichelle afging, met kat Kos.

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Het leukste aan Rinkel zijn de collega’s en de periode waar we ons nu in bevinden. We groeien namelijk onwijs snel. Anderhalf jaar geleden was ik de eerste officiële medewerker bij Rinkel. Ik kwam terecht bij vier mannen die ook nog eens hele goede vrienden van elkaar waren. Voor beide partijen was het natuurlijk even wennen. 

Maar juist omdat ik vanaf dat punt binnen ben gekomen, ben ik nauw betrokken bij processen en ontwikkelingen. Het is soms zoeken naar de juiste volgende stappen in deze fase, maar juist die flexibiliteit en verantwoordelijkheid maakt het voor mij zo interessant. Daarnaast zie je het team steeds uitbreiden met talentvolle collega’s die helemaal voor Rinkel willen gaan. Leuk om te zien!

Wat vind je het leukste aan Team Marketing?
Naast mijn geweldige collega Janine natuurlijk ;-) word je bij Rinkel gemotiveerd om juist buiten de lijntjes te kleuren. Bij Rinkel is marketing een prioriteit en dat merk je.

Juist omdat we worden vrijgelaten, ontdek je veel nieuwe mogelijkheden. Wat ik ook fijn vind is dat we hier processen zo schaalbaar mogelijk maken. Moet je iets twee keer doen? Automatiseer het dan. Dit voorkomt ook dat je veel tijd kwijt bent aan taaie of tijdrovende dingen en veel tijd kunt besteden aan alles wat marketing zo leuk maakt.

Geen dag is hetzelfde en iedere dag leer ik weer wat nieuws!

Wat is je favoriete vakantiestekkie?
Oh, ik wil niet kiezen! Er zijn zoveel mooie plekken. Ik heb vorig jaar een hele mooie reis gemaakt langs de Caribbean en daarna een rondreis door Texas, maar mijn vakantie naar Sri Lanka staat ook hoog.

Daarnaast vind je me in de winter ook eigenlijk altijd wel een week in Oostenrijk. Als ik alleen al denk aan de pistes krijg ik kriebels. Maar als ik dan écht moet kiezen, ga ik toch voor Slovenië (plottwist!). Het land heeft iets idyllisch en rustgevends. Ik was direct verliefd!

Wat houdt jou in je vrije tijd bezig?
Naast dat ik natuurlijk altijd bezig ben met Rinkel - voor als Jeroen meeleest - probeer ik wekelijks een aantal keer naar de sportschool te gaan en ben ik sinds kort Padel aan het proberen (een combinatie tussen squash en tennis). Verder pak ik graag een terrasje of een festivalletje. In de weekenden ben ik vaak onderweg naar vrienden en familie. Ik woon namelijk in Rotterdam, maar kom oorspronkelijk uit Huizen, vlakbij Hilversum. Dus daar speelt ook nog een groot deel van mijn sociale leven af.

Collega Lichelle op d'r snowboard
De Oostenrijkse bergen afglijden

Wat is je archetype?
We hebben ook aan Lichelle gevraagd wat haar archetype is. En wat blijkt? Zij is een manusje van alles. Zowel een Intellectual (net als ons Jesper met William Shakespeare) en een Spiritual, net als de Dalai Lama en Oprah Winfrey.

Oftewel: een heuse combinatie tussen de Paus, Deepak Chopra, Plato en Immanuel Kant. Vandaar dat ze altijd weet wat ze moet zeggen, overal wel iets over weet te vertellen en iedereen gerust kan stellen.

Team Rinkel aan de borrel
Woensdagmiddag borrel bij Bereik (Lichelle tweede van links)

Wil je nog iets anders kwijt aan onze lezers?
Nou…

Ik kan me voorstellen dat dit intimiderend kan zijn, maar... ik kan mijn wenkbrauwen los van elkaar laten bewegen. Ondanks dit talent ben ik altijd bescheiden gebleven.

Wil jij ook leren hoe je je wenkbrauwen los van elkaar kunt bewegen door samen te werken met Lichelle? Bekijk dan onze vacatures!