Meet the Team: Kayne "Spiquer" Spikker


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 27 januari 2022

Deze maand in Meet the Team: Kayne “Spiquer” Spikker! Met een buslading aan whey protein verschijnt onze Kayne sinds september 2020 iedere dag op kantoor. Na zijn werk bij Team Development vind je hem namelijk dagelijks in de sportschool.

Naast sporten en het ontwikkelen van de nieuwste functies is Kayne groot liefhebber van motoren en mogen we hem wakker maken voor de Hibiki Japanese Harmony whiskey van Suntory (zeg dat maar eens 10x heel snel achter elkaar).

Lees gauw verder en leer Kayne kennen!

Rinkel collega Kayne Spikker met zijn trots: zijn motor!

Zeg Kayne, wat is het eerste waar mensen aan denken als ze jouw naam horen?
Mijn enorme Spotify playlist van 1800 nummers! Ik ben een echte fan van muziek en mijn afspeellijst reflecteert dit ook. Van muziek van Ivory Joe Hunter tot aan muziek van de Mongoolse band ‘The Hu’: alles komt voorbij.

Op kantoor hebben collega’s al gauw door dat mijn afspeellijst aan staat. Het ene moment staat Pitbull op en vervolgens klassieke muziek. Je weet nooit wat voor soort nummer erna komt en in welke sfeer je belandt. Houdt het levendig, haha.

Heb je ook een bijnaam op kantoor?
Eigenlijk noemt niemand me bij mijn eigen naam. Ook niet bij vorige werkgevers. Ik was eigenlijk altijd ‘Kanye’.

Ik had gedacht dat dat bij Rinkel ook zo zou zijn, maar niets was minder waar. Tot mijn verbazing werd ik hier omgedoopt tot ‘Spiquer’. Een soort Franse, luxe twist op mijn achternaam. 

Ik vind ‘m wel geinig.

Dus, Spiquer, wat doe je precies bij Rinkel?
Ik werk aan nieuwe functionaliteiten voor klanten en onze teams, samen met de rest van het Development team. Denk bijvoorbeeld aan onze nieuwe Zapier integratie, waar ik me de afgelopen maanden op heb gestort. 

Maar ook wanneer Team Marketing iets wil aanpassen op de website of in ons klantenportaal, dan pak ik dat op.

Maar, om de vraag te beantwoorden: Mijn dag is iedere keer weer anders en ik raak veel van onze verschillende systemen regelmatig aan. Bovendien ben ik niet gelimiteerd tot een specifiek stukje van onze software.

Zowel op het front-end als back-end gebied van development ben ik actief. Maar stiekem vind ik back-end dan toch wel het leukste.

Welk probleem of welke frustratie van klanten wil jij oplossen?
Als Software Developer sta ik zelf niet in direct contact met onze klanten. Daarom merk ik dat ik vooral bezig ben met mijn collega’s die dat wel zijn, zoals Marketing of Support. 

Wanneer bijvoorbeeld Team Marketing aan mij vraagt iets te doen wat het leven van onze klanten en andere ondernemers makkelijker maakt, dan zorg ik dat dat zo goed mogelijk staat. 

Daarnaast houd ik ook altijd mijn ogen open in onze systemen en kijk ik waar we nog kunnen verbeteren. Zo zijn we allemaal iedere dag bezig om ieder mogelijk probleem op te lossen of zelfs te voorkomen.

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
De dynamiek tussen onze teams. Het voelt niet alsof je op je eigen onbewoonde eilandje zit en je eigen vis moet vangen om te overleven. 

We zijn op elk vlak een sterk team. Er is bijvoorbeeld een groot gevoel van loyaliteit richting onze klanten en richting het bedrijf. Hierdoor staan alle speerpunten van de teams dezelfde kant op.

Als bonus krijg je daar een leuke werkomgeving erbij, waarbij er een klik is met iedereen binnen het team. Kortom: We werken allemaal samen om zakelijke telefonie en ons platform zo makkelijk mogelijk te maken.

Kayne Spikker lachend voor de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam - Rinkel

Wat is het leukste aan Team Development?
Dat moet toch wel het werken met twee senior software developers zijn: Jesper en Dennis.

Ik ben na mijn studie meteen bij Rinkel komen werken en kwam terecht in een heel hecht development team van twee man die allebei bomvol kennis zitten. Dat is best intimiderend kan ik je zeggen, maar naarmate de tijd vorderde werd ik onderdeel van dat hechte team en zit ook ik bomvol kennis. 

Dat is leuk aan team development: iedereen helpt elkaar en geen vraag is te gek.

We hebben nu een tijdje weer thuis moeten werken. Wat is jouw geheim om thuis productief te blijven?
Ik ben eerlijk gezegd geen fan van thuiswerken. Helaas kon het de afgelopen tijd niet anders. Maar goed, mijn geheim? 

Met de lunch ga ik naar La Place om wat lekkers te halen. Je moet toch wat om te compenseren voor het gemis van de pokébowls op kantoor!

Wie inspireert jou?
Elon Musk. Hij heeft veel gekke en bijzondere ideeën, maar het bizarre is dat hij deze ook echt uitvoert. Tegelijk, zelfs. Daar heb ik veel respect voor. 

Maar, hij kan ook aanvaarden dat niet alle bedrijven perfect zullen zijn. Ook dat is bewonderenswaardig. Dat inspireert mij dan ook weer om realistischer om te gaan met mijn verwachtingen.

Wat is je favoriete kantoor uitspraak?
‘She gone’ of (voor de mannen) ‘He gone’. 

Het is super droog en wordt gebruikt in situaties wanneer iemand niet meer weten waar de ander is gebleven. Of wanneer we iets niet meer terug kunnen vinden. Gewoon: ‘She gone’.

Het komt uit de film “Gone Girl”, waarvan het bijna een verplichting is dat iedere collega deze film kijkt. Waarom weet ik niet, maar het heeft wel voor een leuke quote gezorgd. 

(Dat terwijl ik de film zelf nog niet heb gekeken.)

Wat is je favoriete vakantiestekkie?
Wat betreft vakanties is mijn favoriet absoluut Italië. Ik ben een ware genieter van mooi weer. Ook wanneer het 35 graden is. En Italië is daar natuurlijk perfect voor. 

Het is wel al een tijd geleden sinds ik voor het laatst in Italië ben geweest. Daar moet snel verandering in komen!

Wat houdt jou bezig in je vrije tijd?
Al vanaf dat ik 10 jaar was wilde ik motorrijden. Tijdens een schoolreisje zwaaide een motorrijder naar me toen ik in de bus zat. Dat deed toen wat met me en sindsdien is het altijd in mijn hoofd blijven spoken: ik wil ook motorrijden. 

Zodoende heb ik een paar maanden geleden mijn motorrijbewijs gehaald!

Daar hoort natuurlijk een waardige motor bij, voor mij is dat de 2021 Yamaha Mt-07. Deze heb ik begin januari opgehaald. Ondertussen staat er alweer 800 kilometer op de teller. 

Als ik ‘s avonds of in het weekend niks te doen heb en het weer laat het toe, dan pak ik de motor. Ik kijk altijd wel waar ik beland. Het is een heerlijk gevoel, een gevoel van vrijheid.

Dus daar ben ik nu vooral mee bezig buiten Rinkel om!

Kayne Spikker scheurt op zijn motor - Rinkel

Het archetype van Kayne
Ja, net als ieder ander in de “Meet the Team”, hebben we ook weer aan Kayne gevraagd of hij de archetype quiz wilde invullen. 

Het resultaat? Spiquer is 61% Creative, 28% Caregiver en 11% Performer. Oftewel: deze creatieve caregiver deelt zijn archetypes met onder andere J.K. Rowling, Angelina Jolie en Jimmy Fallon.


Ook weten wat er zo geweldig is aan motorrijden volgens onze Kayne? Check onze vacatures!