Meet the Team: Jesper "Jeppie" Paardekooper


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 24 juni 2021

Als CTO (Chief Technical Officer) staat Jesper “Jeppie” aan het roer van Team Development, maar voor de rest van het team staat hij ook aan het roer als het gaat om lunchtijd. Het zijn de magische woorden van Jesper die het hele kantoor uit de bureaustoelen tilt om in een poké bowl of belegd broodje te duiken.

Komt de naam Jesper Paardekooper jou al bekend voor? Dat kan! Jesper is er al sinds het prille begin van Rinkel bij, toen het allemaal op de zolderkamer in Hellevoetsluis begon. Als developer sta je vaak op de achtergrond, maar nu 100% verdiend op de voorgrond!

In dit interview stelt Jesper zich voor en krijgen we een kijkje in de development-keuken. ↓

Wat is het eerste waar mensen aan denken als ze jouw naam horen?
Dat verschilt denk ik een beetje per generatie. De wat oudere Nederlander denkt (hopelijk) aan Jesper Olsen, spits bij Ajax van 1981-1984, waar ik naar vernoemd ben.

De jongere generatie onder ons denkt waarschijnlijk aan Jesper Grønkjær, buitenspeler bij hetzelfde Ajax van 1998-2000.

Maar de meeste mensen noemen mij helaas Jasper.

Wat doe je precies bij Rinkel?
Als CTO, ook wel Chief Technical Officer, ben ik verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en technische kwaliteit van het Mijn Rinkel platform. Mijn rol is nu op dit moment die van meewerkend voorman: ik geef leiding aan Team Development, bepaal de roadmap in overleg met de stakeholders en draag zorg voor de planning. 

Collega Jesper bij Lake Louise in Canada
Jesper in Canada

Daarnaast ontwikkel ik ook nog volop mee aan elke laag van het Mijn Rinkel platform en de iPhone app. Van back-end (alles wat op de achtergrond gebeurt) tot front-end (zoals hoe de app werkt en de website eruit ziet) en alles wat ertussenin zit: overal heb ik wel een vinger in de pap. 

Wat is je favoriete kantoor uitspraak?
“Eten?” 

Op kantoor eten we altijd om 11:30. Dat lijkt vroeg (en dat is het eigenlijk ook wel), maar dan is het nog lekker rustig in het restaurant. Gelukkig vinden de collega’s het ook niet erg om wat eerder te eten, want ik heb maar één woord nodig om ze mee te krijgen: “Eten?”

Ze zien me om 11:30 al aan komen lopen en vaak hoef ik het niet eens te zeggen. We eten ook met zijn allen tegelijk, dus het is ook altijd een gezellig moment. Plus, onze lunches zijn verzorgd, dus iedere dag subliem. Ik denk dat dit ook wel bijdraagt aan de populariteit van deze kantoor uitspraak.

Wat vind je het leukste aan Team Development en Rinkel?
Dat is 100% de afwisseling. De ene dag sleutel ik aan een REST API en de andere dag aan een React interface. Er is geen week hetzelfde, of wat zeg ik, geen dag hetzelfde!

Ik vind het ook leuk om te zien wat onze groei doet met de invulling van ons team. Een paar jaar geleden (toen we nog niet zoveel klanten en collega’s hadden) hadden we als team best veel verantwoordelijkheden:

  • Het (door)ontwikkelen van het platform
  • Onderhoud van bepaalde delen van de infrastructuur
  • En heel soms ook meedenken over marketing uitingen of het schrijven van blogs of nieuwsartikelen. Al moet ik bekennen dat daar niet mijn talent ligt. ;-)

Nu onze organisatie van startup richting scaleup groeit, merk je dat hier verandering in komt. Zo deden we gezamenlijk de klantondersteuning, simpelweg omdat Arthur toen nog geen onderdeel was van ons team. Maar wat zijn we blij met hem! 

Hetzelfde geldt voor ons fijne marketingteam die mij (gelukkig) nooit vraagt om een blog te schrijven, iets wat we voorheen natuurlijk wel zelf moesten doen. 

Ook hebben we collega’s voor het onderhoud van de infrastructuur zodat Team Development zich kan focussen op waar ze goed in zijn: mooie software bouwen voor onze klanten!

Waar ben je het meest trots op?
Hoe hard we zijn gegroeid met Rinkel. Jeroen en ik zijn bij mij op zolder in Hellevoetsluis begonnen aan de bouw van Rinkel. We hadden op dat moment beiden een eigen bedrijf en hadden Rinkel erbij als hobbyproject voor in de avonduurtjes en de weekenden. Toen hadden we beiden nog geen kinderen. ;-)

Je kunt met recht zeggen dat het inmiddels, met 6.000 kanten en een team van 10 man, een uit de hand gelopen hobby is geworden. 

Welke frustratie van klanten wil jij oplossen?
Toen we net begonnen met Rinkel was de telecombranche compleet nieuw voor mij. Ik heb me toen ook verbaasd over de gebruiksvriendelijkheid van de gemiddelde telecomoplossing voor ondernemers. Die is niet best. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Wij hebben vanaf dag 1 er altijd naar gestreefd om het Mijn Rinkel-platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Niet allerlei toeters en bellen waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet, maar juist meedenken over waar ondernemers nu écht mee geholpen zijn. 

Ons doel is dat iedereen met ons platform kan werken: dat je gewoon vanuit je broekzak een telefooncentrale kunt inrichten en aanpassen. Ook de mensen die wat minder technisch zijn ingesteld.

Canadees landschap
Het uitzicht in Canada. Privé archief

Wat is je favoriete vakantiestekkie?
Ik ben getrouwd met een Canadese, dus normaal gesproken gaan we op vakantie naar Canada. Mijn vrouw komt uit Calgary, vlakbij Banff National Park. Dat is wel mijn favoriete vakantiebestemming geworden! Onze huwelijksreis was in Tofino, op Vancouver Island. Dat is ook een absolute aanrader: stranden en bergen wisselen elkaar af.

Wat houdt jou bezig buiten Rinkel om?
We zijn twee jaar geleden verhuisd naar een huis met tuin. Daar ben ik vaak te vinden en rommel ik wat af. Klussen doe ik ook graag (ons huis is/was een klushuis), maar daar kom ik sinds de geboorte van ons zoontje niet veel meer aan toe. Verder ben ik aspirant Lego Master en kijk ik graag voetbal!

Jesper Paardekooper of toch William Shakespeare?
We hebben Jesper ook gevraagd om een quiz in te vullen, de Archetype quiz. Hij is een “Intellectual” net als William Shakespeare, Plato en Immanuel Kant. We hebben dus nog hoge verwachtingen van hem en zijn development-skills in de toekomst.  

De Intellectual houdt van denken, is nieuwsgierig en leert graag veel. En dat past wel bij hem!

Ook benieuwd welk Archetype jij bent? Doe de quiz!

Dat Jesper nu onze CTO is, is natuurlijk ook niet zonder de nodige lessen geweest. Zo heeft hij in 2008, voordat Rinkel werd opgericht, de supportafdeling van een vorige werkgever alles behalve gelukkig gemaakt. 

Collega Jesper met zijn nieuwe Lego-aanwinst
Als een kind zo blij met z'n Lego Technic

“Toen ik net begon met werken heb ik een keer een UPDATE query zonder WHERE-statement uitgevoerd op een productiedatabase.” De ultieme rookie mistake onder de developers. Gelukkig was er nog een back-up beschikbaar waardoor de schade beperkt bleef. Maar het zorgde wel voor boze klanten, want onder andere de printers, computers en modems van de klanten deden het tijdelijk niet meer.

“Jeroen was erbij toen ik die fout maakte. En toch vroeg hij mij om Rinkel te starten. Erg bijzonder.”

Samenwerken met Jesper en bouwen aan de Mijn Rinkel omgeving & mobiele app (of Lego)? Bekijk onze vacatures!