Meet the Team: Giuseppe "GG" Gangi


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 07 april 2022

We stellen je graag onze eerste collega voor die werkt vanuit ons nieuwe kantoor in Barcelona! Ontmoet Giuseppe “GG” Gangi in dit blog artikel.

Giuseppe sloot aan in februari 2022, als lid van Team Engineering. Sindsdien hebben we ontelbare toevoegingen gezien aan het emoji aanbod van ons interne communicatieprogramma, Slack. Naast het verbeteren van onze geliefde Webphone is Giuseppe graag bezig met het tot zich nemen van de schoonheid van Barcelona tijdens het hardlopen. (En daar stuurt hij ons vaak jaloersmakende foto’s van!)

Lees verder en leer hem beter kennen!

Wat is het eerste waar mensen aan denken wanneer zij jouw naam horen? 

“Laten we lachen!”

Tenminste, dat hoop ik. Humor is voor mij niet alleen een onderdeel van mijn dagelijkse leven, alles draait om humor bij mij. Ik probeer altijd mensen te observeren en manieren te vinden om hen op te vrolijken, want ik heb gemerkt dat ik hier namelijk zelf ook vrolijk van word en dat het onze onderlinge relatie verbetert. Het is dus eigenlijk een win-win situatie.

In ons interne chatprogramma, Slack, kun je je eigen emojis toevoegen. Laten we zeggen dat de hoeveelheid nieuwe emojis enorm is toegenomen sinds februari 2022. Inmiddels ben ik ondergedompeld als de emoji & meme guy, en ik ben er trots op.

Guiseppe Gangi - Full Stack Developer at Rinkel

Heb je een bijnaam op kantoor?
Ik werk nog niet zo lang bij Rinkel, maar tot nu toe zijn mijn bijnamen “Giu” (een afkorting van mijn naam) en “GG”. Dat is natuurlijk ook gewoon een woordgrapje met mijn initialen, want GG staat ook voor “Good Game”.  

Wat doe je eigenlijk bij Rinkel?
Ik ben Full Stack Developer. Dat betekent dat ik werk aan beide kanten van Development: back-end en front-end.

Back-end gaat over de database, de logica en de infrastructuur achter de werkende applicatie. Front-end daarentegen, gaat over alles wat met de ‘look & feel’ te maken heeft. De manier waarop jij een website of app op je scherm ziet, de knoppen en buttons waar je op kunt klikken en alle andere mogelijke interacties met de webpagina.

In mijn dagelijkse taken focus ik voornamelijk op de Rinkel Webphone. Ik zorg dat het allemaal soepel werkt, dat er geen bugs zijn en dat er constant nieuwe functies worden ontwikkeld waar jij van kunt profiteren!

Welk probleem of frustratie van klanten los je het liefste op?
Niet per se een frustratie of probleem, maar meer een doel om naartoe te werken: ik zou graag willen dat met elke versie en update, de Webphone qua gebruik meer lijkt op je smartphone. Of nog beter zelfs: dat het beter werkt dan je smartphone!

Ik geloof dat dit het gebruik van Rinkel nog veel stuk soepeler en fijner gaat maken. Zodat het optimaal integreert in je dagelijkse werk. Ik weet dat we op het juiste pad zijn om dit te realiseren en dat maakt me heel blij.

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Zeker weten de werkomgeving. Je ziet echt de passie van alle collega’s verspreid over alle verschillende teams. Het is geweldig.

Hoewel ik pas in februari 2022 ben begonnen, voelt het alsof ik hier al 2 jaar werk. Elke interactie is leuk en we lachen veel samen.

Wat vind je het leukste aan Team Engineering?
Team Engineering (Team Development & Team Netwerk) hebben veel ervaring, maar we willen allemaal nog veel meer kennis en ervaring opdoen. Het is enorm gezellig en zelfs wanneer we haast hebben of er een deadline aankomt, proberen we de situatie verantwoordelijk af te handelen met een gezonde dosis humor.

Ik weet dat het nog vroeg is om dit te zeggen, maar ik ben 100% zeker dat dit één van de beste teams is waar ik tot nu toe mee heb gewerkt.

Heb je een ‘lifehack’ om te kunnen blijven focussen?
Ja, het is eigenlijk een combinatie van verschillende factoren.

Ten eerste vermijd ik multitasking. Het werkt gewoon niet voor mij wanneer ik me wil focussen.

Ten tweede kan ik niet nadenken zonder mijn noise-cancelling koptelefoon. Het is absoluut perfect voor het blokkeren van omgevingsgeluiden en om in de focus-mode te komen.

Focus muziek tip: Star Wars Lo-Fi music. (Ja, ik ben groot Star Wars fan.) 

Wie inspireert jou?
Ik denk niet dat er één specifiek persoon is. Maar ik raak heel erg geïnspireerd door mensen die weigeren op te geven, zoals mijn team. Ik kan heel veel waardering opbrengen voor iemand wanneer het ze lukt om, ondanks tegenspoed, toch hun doelen te bereiken.

Het laat zien dat zelfs wanneer je kleine stappen neemt, het op de lange termijn je leven kan veranderen. Zo kun je doelen behalen die eerst onbereikbaar leken!

Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met mensen die de “Let’s do it!”-mentaliteit hebben. Dat daagt mij uit om ambitieuzere doelen te stellen en naar manieren te zoeken die mij helpen om een beter persoon te worden.

Wat is je favoriete quote?
“Hard werken verslaat talent, wanneer talent niet hard werkt.”

Ik zie hard werken als een manier om je leefomstandigheden te verbeteren. Je ziet deze verbeteringen misschien niet direct, maar geduld hebben loont!

En zelfs als je niet wint, heb je geleerd.

Wat is je favoriete kantoor uitspraak?
“GG” en “:deploy_parrot:”

Het is niet echt een "uitspraak”, maar ik hou ervan wanneer onze codebase verbetert met elke sprint, die twee weken lang zijn. Na deze twee weken worden dan nieuwe functies of oplossingen (fixes) uitgerold. Dit moment vieren we met de Deploy Parrot emoji!

It’s not exactly a saying, but I love to see our codebase improve in every sprint, so I am happy when a new feature or fix is ready to deploy (be implemented). We celebrate that with the Deploy Parrot!

Als je een dag iemand anders kon zijn, wie zou dat zijn en waarom?
Usain Bolt, zonder twijfel.

Ik hou van hardlopen, ik vind zijn houding sterk en ik waardeer hoe hij hard heeft gewerkt om een legende te worden. Ik zou graag voor één dag zijn benen hebben. Gewoon om te rennen, zodat ik weet wat ik zelf moet verbeteren wanneer ik weer terug in mijn eigen lichaam zit.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Ik zou zeggen dat het Comomeer (Lago di Como) mijn favoriete plek in de wereld is (tot nu toe). Ik hou van de stilte van het meer, het Italiaanse eten en de ontzettend vriendelijke lokale bevolking.

Wat is je favoriete drankje?
“Papelón con limón” (papelon met citroen)

Het is een Venezolaans drankje. Eigenlijk gewoon limonade met ongeraffineerde rietsuiker. Perfect voor warme dagen, wat het bijna altijd is in Venezuela.

Ik maak eigenlijk nooit zelf papelón con limón thuis, maar ik bestel het altijd als het op de menukaart staat van een Venezolaans restaurant hier in Barcelona!

Wat doe je in je vrije tijd?

Sinds 2020 focus ik me heel veel op mijn gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Ik ben begonnen met trainen en tegelijkertijd zo veel mogelijk gezond eten. Sindsdien ben al ik 20 kilo afgevallen, waar ik enorm trots op ben!

Ook loop ik graag om de dag hard. Zeker langs het strand, waar ik elke keer een foto maak tijdens het lopen. Mijn doel is om voor het einde van het jaar 1022 kilometer te lopen. Op dit moment zit ik al op 300 kilometer, dus ik heb het volste vertrouwen dat het gaat lukken!​

Giuseppe Gangi - Colleague at Rinkel - Thumb's up after a competitive run

Wil je nog wat anders delen?
Ik ben geboren in Venezuela, maar mijn moeders familie komt uit Colombia en mijn vaders familie is Italiaans. Ik heb 5 jaar in Duitsland gewoond en ben recentelijk verhuisd naar Barcelona. Ik ben dus een mix van culturen en talen!

Giu’s archetype
Ja, net als alle andere collega’s hebben we Giuseppe gevraagd de archetype quiz te doen. 

Het blijkt dat hij voornamelijk creatief is, met atletisch en intellectueel ook in de mix. Dat maakt hem vergelijkbaar met Pharell Williams, LeBron James en Emma Watson.


Wil je meer weten over onze Slack volière, of meer focusmuziek aanbevelingen krijgen? Check onze vacatures!