Meet the Team: Dennis "Danny" de Jong


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 25 november 2021

Dennis is uniek: hij staat als enige nu voor de tweede keer in de “Meet the Team”! Al moeten we toegeven dat de vorige uit augustus 2015 stamt en wel een stuk minder uitgebreid was. Extra reden om het nu, ruim 6 jaar later, eens even uitgebreid over te doen.

Dennis is 13 augustus 2015 de vierde officiële Rinkelaar, naast Jesper, Jeroen en Mike. Waar hij toen nog veel golfde (volgens zijn officiële aankondiging), is hij nu vooral druk met zijn kinderen. Meer weten over onze Dennis? Lees gauw verder! ↓

Wat is het eerste waar mensen aan denken als ze jouw naam horen?
Ik denk eigenlijk niet zo veel… De Jong is natuurlijk niet een hele bijzondere naam in Nederland en ook Dennis was lange tijd een van de meest gebruikte jongensnamen.

Dat klinkt misschien een beetje deprimerend, maar ook dat heeft weer zijn voordelen, haha. Zo spreekt niemand mijn naam verkeerd uit en hoef ik ook nooit mijn naam (of achternaam) te spellen. 

Collega Dennis in Barcelona

Automatisering is voor ons vanaf het begin dus al heel belangrijk geweest. Daar plukken we nu nog de vruchten van.

Na de afronding van dat project ben ik in dezelfde hoek gebleven. Ik ben verantwoordelijk voor de meeste back-end processen (processen die alle data verwerken, zoals betalingen en ook het beheren van de databases) en de administratie-tool die door alle collega’s gebruikt wordt. 

Welk probleem of welke frustratie van klanten wil jij het allerliefste oplossen?
De telecomwereld staat niet bepaald bekend om transparantie en gebruiksvriendelijkheid. Bij Rinkel is dat totaal anders: wij focussen ons juist op transparantie en gebruiksvriendelijkheid.

Bijvoorbeeld met de facturatie: het is natuurlijk altijd het minst leuke deel. Betalen. Maar ook dat proces moet gemakkelijk en transparant zijn. Zo heb je bij ons bijvoorbeeld nooit onverwachte kosten. 

Dit is eigenlijk een frustratie die we niet zo zeer hoeven op te lossen bij Rinkel, omdat we dit voorkomen. Je weet altijd wat je betaalt, zonder verborgen kosten of adders onder het gras. Dat vind ik ook het mooie aan het bedrijf.

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Hoewel het grootste deel van mijn dag wordt ingevuld door ontwikkelingen rond het Rinkel-platform, is mijn dag vaak heel erg divers.

Zo help ik bijvoorbeeld om 9:00 de financiële afdeling, lever ik om 11:00 support en denk ik om 14:00 mee met marketingcampagnes. 

Natuurlijk liggen mijn grootste verantwoordelijkheden bij Team Development, maar is het mooi om ook input te kunnen leveren bij andere onderdelen. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er gaande is en kun je samen inspelen op nieuwe kansen.

Iedereen heeft veel vrijheid binnen Rinkel en er heerst een groots groepsgevoel. We staan allemaal voor elkaar en dat maakt het werken bij Rinkel voor mij ook heel leuk. Je staat er nooit alleen voor.

Wat is het leukste aan Team Development?
Ons Rinkel platform bestaat uit vele onderdelen. Hoewel het grootste gedeelte van mijn tijd naar de back-end (administratie, achtergrondprocessen) gaat, spring ik waar nodig ook bij op de front-end. 

Bij front-end kun je denken aan ons belplatform (Mijn Rinkel), onze apps, website, of het klantenportaal.

De verschillende onderdelen binnen back-end en front-end ontwikkeling zijn geschreven met verschillende talen en vereisen daardoor ook een andere aanpak. Dit maakt het werken bij Team Development heel divers en interessant. Zo is onze administratie in Laravel geschreven en draait ons bel-platform op node.js. 

Wat is je favoriete kantoor uitspraak?
Ik denk dat “Jij kan verder?” en “Joe” hoog op mijn lijstje staan, maar die zijn al genoemd door Lichelle en Mike

Maar, als ik er dan eentje moet kiezen, is mijn favoriete uitspraak er een die tegenwoordig niet meer zoveel gebruikt wordt:

Je moet niet zo oreren.

- Dennis de Jong

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van het woord ‘oreren’ gehoord voordat ik hier kwam werken. Maar, het houdt in dat je veel praat, zonder iets zinnigs zegt. De officiële definitie is ‘​​druk en met overdreven hoogdravendheid praten.

Het kwam vroeger nog wel eens voor dat we (te) lang over iets discussieerden. Dan werd de uitdrukking over tafel gegooid en was het punt of de keuze snel gemaakt. 

Zo’n uitspraak past ook bij onze mentaliteit: gewoon dingen uitproberen, no-nonsense en altijd recht op het doel af.

Wat is je favoriete vakantie locatie?
Heel lastig! Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld om te ontdekken. Ik denk dat ik juist bewust geen favoriet heb. Ik ga zelden naar dezelfde plek, we kiezen altijd wel iets nieuws. 

Behalve wintersport. 

We hebben een paar ‘thuisbasissen’ met wintersport. Zo gaan we al jaren naar Sankt Anton en zijn we ook een paar jaar naar Ischgl gegaan. Oostenrijk is wel een absolute favoriet in de winter! 

Ook komende winter zul je mij (hopelijk) op de pistes van Sankt Anton tegenkomen, op m’n snowboard natuurlijk. 

Wat is je favoriete drankje?
Dat is natuurlijk afhankelijk van het tijdstip. ‘s Ochtends kan ik genieten van een goede bak koffie, maar tijdens een goede maaltijd kies ik gauw voor een lekkere rode wijn.

Als ik een likeur moet uitkiezen, dan is dat zeker amaretto met ijs!

Collega's Mike Dennis en Janine in Parc Güell in Barcelona

Wat houdt jou in je vrije tijd bezig?
Thuis heb ik mijn hand vol aan mijn zoons: één van 5 en één van 2. In de vrije tijd die resteert speel ik graag bordspellen met vrienden en kijk ik voetbal of de Formule 1.

Natuurlijk valt er ook altijd nog wel iets te klussen in het huis waar ons gezin nu al bijna 2 jaar woont!

Wat is je archetype?
Ook aan Dennis hebben we natuurlijk gevraagd om de archetype-quiz in te vullen om erachter te komen wat zijn archetype is. Wat blijkt: hij is niet 1 archetype, maar 3.

  • Visionary: Een visionair is innovatief en zoekt naar mogelijkheden om de toekomst naar het heden te brengen, net zoals Elon Musk.
  • Advocate: Zoekt naar mogelijkheden om positieve verandering door te voeren. Net als Malala Yousafzai (winnares van de Nobelprijs voor de Vrede).
  • Caregiver: Zorgt voor andere mensen als een goede vriend. Net als bijvoorbeeld Moeder Teresa en Prinses Diana.


Samenwerken met Dennis en er gelijk achter komen wat Oostenrijk in de winter zo geweldig maakt? Check onze vacatures!