Meet the team: Claudia Schepel


Jolijn Buitelaar
update: 28 februari 2024

Deze keer in Meet The Team bij Rinkel: Claudia Schepel. We stellen je voor aan onze Customer Support expert met een unieke culturele mix: half Nederlands, half Spaans. 

Lees hieronder meer over haar fascinerende verhaal en ontdek hoe haar ervaring ons team verrijkt. 

Wat doe je precies bij Rinkel?
Ik ben verantwoordelijk voor de customer support voor de Spaanse markt en maak ook deel uit van het support team voor de Nederlandse markt. 

Ik spreek Spaans, Catalaans, Engels en Nederlands met mijn klanten en ik hou van een goed gesprek!

Ik beantwoord chats, WhatsApp-berichten, e-mails en natuurrlijk telefoontjes. Ik streef er altijd naar om de beste service te bieden en ik doe mijn best om helder en beknopt te communiceren. Ik werk graag in een team en mijn collega's betrappen me er vaak op dat ik een grapje probeer te maken om de sfeer in het team te verbeteren.

Wat is het eerste waar mensen aan denken wanneer zij jouw naam horen?
Mijn familie heeft me verteld dat ze mij Claudia hebben genoemd omdat het een internationale naam is. Ik ben geboren in Nederland, maar ik ben ook half Spaans. Daarom zochten mijn ouders een naam die in beide talen hetzelfde wordt uitgesproken en gespeld. 

Mijn naam is tegenwoordig heel normaal in Spanje en er zijn veel Claudia's in mijn generatie. Als mensen mijn naam horen denken ze waarschijnlijk dat ik gewoon uit Spanje kom en niet nog een andere achtergrond heb. 

Heb je een bijnaam op kantoor?
Op kantoor heb ik nog geen bijnaam. In mijn privé-omgeving noemen ze mij altijd bij mijn achternaam, omdat het een speciale en unieke achternaam is in Spanje en zoals ik al eerder zei, zijn er duizenden Claudia's!

Mijn achternaam, Schepel, heeft verschillende uitspraken in het Spaans en in het Nederlands. Maar ik vind het erg leuk als iemand het leest en het probeert uit te spreken; dat is voor mij een soort binnenpretje. Hoe zou jij het uitspreken?

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Ik ben erg blij met mijn collega's. Alle teamleden zijn ontzettend aardig en behulpzaam. Ze helpen me met alles en ik probeer hetzelfde terug te doen wanneer ik dat kan. Ik hou van de informele band die ik heb met zowel collega's als met de klanten.

Ik haal veel voldoening uit het helpen van andere mensen, ik word er gelukkig van! Als een klant blij is met mijn hulp, geeft mij dat een goed en tevreden gevoel, dus ik streef ernaar om altijd de best mogelijke service te bieden. 

Wat vind je het leukste aan team Support?
Het feit dat ik op elk van mijn collega's kan rekenen. Als ik hulp nodig heb, reagereren ze zonder aarzelen en als ik problemen ervaar, worden die gemakkelijk opgelost. Bovendien heeft iedereen ook z'n eigen projecten en hechten we veel waarde aan individueel werk.

Ik heb het gevoel dat ik als werknemer deel uitmaak van de ontwikkeling van het bedrijf en dat mijn aanwezigheid invloed heeft op het resultaat. Hierdoor hecht ik nog meer waarde aan mijn werk en het houdt me gemotiveerd. 

Heb je een 'lifehack' om te kunnen blijven focussen?
Ik heb me altijd makkelijk kunnen concentreren. Op de universiteit had ik een heel interessant vak dat over psychologie ging. Ik weet nog dat de leraar het op een dag met ons had over een concept dat 'Flow state' heet. Dit is de staat waarin je verkeert als je urenlang een taak uitvoert en je je niet realiseert dat de tijd aan je voorbij gaat. 

Dit geldt voor mij als ik bezig ben met taken op het werk. Ik begin de dag en zonder het te beseffen is 'ie al voorbij. Ik vind mijn werk leuk, dus de tijd die ik eraan besteed is voor mij goed bestede tijd. 

Wie inspireert jou?
Ik kom uit een prachtige, hardwerkende familie die zich hun hele werkende leven hebben ingezet om hun werk te verbeteren. Ze geven mij meer zelfvertrouwen en motiveren me om elke dag beter te worden.

Mijn partner inspireert me ook op emotioneel vlak. Hij zorgt ervoor dat ik een vrij persoon wil zijn en het leven ten volle wil leven. Ik ben heel dankbaar dat ik zulke mooie mensen in mijn leven heb, zowel persoonlijk als professioneel. 

Wat is je favoriete quote?
Ik heb een passie voor psychologie en ik lees er graag boeken over, of ik bekijk documentaires en interviews. Er is een quote dat ik groot boven mijn bureau heb geschreven. 

Deze zin werd gezegd door een psycholoog in een video die ik een tijdje geleden heb bekeken, helaas weet ik haar naam niet meer. Maar haar quote staat erg dichtbij mij. Ik ben iemand die onmiddelijk resultaat wilt zien en deze quote herinnert me eraan dat het goed is om geduldig te zijn en het stap voor stap te doen, zonder haast. 

Wees niet bang voor het pad.

Wat is je favoriete kantoor gezegde?
"Goedemorgen, hoe was je weekend?" Mijn collega's en ik wisselen deze zin elke maandagochtend uit. Mijn favoriete deel van dit werk is de interactie met mensen, dus ook mijn collega's. Ik luister graag naar hun ervaringen en deel ook graag de mijne. Bovendien zijn maandagen niet altijd slecht; het hangt ervan af hoe je in het leven staat. Ik denk graag dat het mijn favoriete dag van de week is.

Wat is jouw archetype?
Het archetype van Claudia is de Activist, bekend om haar optimistische en vrije aard. Ze blinkt uit in het leggen van betekenisvolle, emotionele verbanden met anderen en heeft een aanstekelijke energie. Hoewel ze onafhankelijk en creatief is, worstelt ze soms met zelfdiscipline en consistentie. Ze zoekt voortdurend naar magie in het dagelijks leven en waardeert authentieke en oprechte gesprekken.

Wat je is favoriete vakantiebestemming?
Ik heb geen specifieke bestemming. Ik heb veel plaatzen bezocht, maar de reis die ik me het beste herinner was een avontuur naar de Rode Zee. Ik stapte op een boot en bleef daar anderhalve week op. We doken 3 tot 4 keer per dag en ik heb nog nooit van mijn leven zulke mooie riffen gezien, vol kleuren en leven. Ik zag haaien, schildpadden en zelfs dolfijnen. Het was een geweldige ervaring. 

Elke plek waar ik kan zwemmen en duiken kom ik graag, hoewel ik mooie bergen ook niet uitsluit. 

Wat is je favoriete drankje?
Hiermee ben ik erg saai. Mijn favoriete drankje is de bron van het leven: water, simpel. Hydratatie is heel belangrijk. Heb je vandaag al genoeg water gedronken? Ga een glas halen!

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben een heel erg veelzijdig en erg vluchtig persoon. De ene dag vind ik het ene leuk en de volgende dag het andere. Wat nooit zal veranderen is mijn passie voor duiken: dit zal altijd mijn favoriete hobby blijven en ik zal het waarschijnlijk blijven doen totdat ik een stok nodig heb!

Naast zeewater hou ik van tekenen, lezen (vooral fantasy een sciencefiction), wandelen in de bergen, knutselen, sporten, dansen, naar muziek luisteren, schrijven, en zo zou ik nog veel meer dingen kunnen noemen.

Ik ben graag met mijn handen bezig en volg momenteel een opleiding Quiromassage. Elke woensdag geef en ontvang ik massages. Het is een genot!

Er is ook een tijd geweest dat ik sieraden ben gaan maken. Zoals je misschien wel kunt merken, vind ik het leuk om veel dingen uit te proberen.