Meet the Team: Arthur "Tuur" van der Leer


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 28 oktober 2021

The man, the myth, the legend: wie kent ‘m niet? Iedereen die wel eens heeft gebeld, gemaild of gechat weet zonder twijfel direct wie onze Tuur is. Sinds augustus 2020 deel van het Rinkel team als uitbreiding van het Support-team, dus kon hij natuurlijk niet ontbreken in de “Meet the Team”-sectie. Wat hij naast klanten te woord staan doet? Je leest het in dit interview!

Collega Arthur van der Leer

Wat is het eerste waar mensen aan denken als ze jouw naam horen?
Helaas gewoon “Koning Arthur”, die met zijn 12 ridders en de ronde tafel, de Excalibur en Lancelot & Galahad. Mensen die mij niet kennen noemen mij snel Koning Arthur, maar (gek genoeg) word ik nooit zo genoemd door bekenden. 

Arthur betekent vanuit het oud-Keltisch beer/krijger en een hoop belangrijke mensen in de wereldgeschiedenis hebben de naam Arthur gedragen, zoals Koning Arthur dus. Gezien mijn voorliefde voor geschiedenis vind ik dat wel weer mooi.

Hoe word je aangesproken op kantoor?
Ja, zoals ik zei noemen mijn collega’s mij dus geen “Koning Arthur”. Ik denk dat mijn naam zich goed leent voor bijnamen. Zo noemt niemand mij hier eigenlijk Arthur, maar juist Tuur. Mensen noemen me soms ook Turowicz of Arturito (net als Arturo Román uit La Casa de Papel, maar ik heb gehoord dat ik, behalve mijn naam, niets met hem gemeen heb).

Buiten werk om heb ik nog veel meer bijnamen. Ik geloof niet dat er echt mensen zijn die me überhaupt Arthur noemen.

Wat doe je precies bij Rinkel?
Ik ben medeverantwoordelijk voor het klantcontact (Support) bij Rinkel, naast collega’s Mike en Quintie. Daarnaast houd ik me ook bezig met het actief benaderen van potentiële partners om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Die contacten onderhouden hoort daar natuurlijk ook bij!

Bij de Support-afdeling doen we vrij veel. Zo hebben we wat administratieve taken, leggen soms aan klanten uit wat Rinkel precies is en helpen natuurlijk ook bij vragen of problemen. Al met al is het dus een vrij brede functie in vergelijking met een “normale” Support-functie.

Welk probleem of welke frustratie van klanten wil jij het allerliefste oplossen?
Als lid van de afdeling Support wil ik eigenlijk alle problemen en frustraties oplossen die onze klanten kunnen ervaren. 

Hoewel ik het leuk vind om me vast te bijten in ingewikkelde problemen en deze op te lossen, haal ik ook veel voldoening uit het helpen van klanten met het inrichten van hun telefonie oplossing. 

We proberen ook altijd echt elk probleem die een klant ervaart tot op de bodem uit te zoeken, om zo zeker te zijn dat alle klanten tevreden zijn (en blijven). Maar natuurlijk ook om te voorkomen dat er dingen in onze systemen zitten die voor ons onbekend zijn of problemen opleveren.

Zolang de klant maar met een goed gevoel de telefoon ophangt! Daar staan we voor.

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Moet ik nu één ding kiezen?! Ik twijfel tussen de zelfstandigheid die we hier krijgen en mijn collega’s. Beide zijn namelijk erg belangrijk voor mij. 

We hebben echt een geweldig team en al onze neuzen staan dezelfde kant op. Dat maakt het erg fijn om mee samen te werken, en tijdens de lunch en borrels is het ook altijd heel gezellig.

Maar, ook de zelfstandigheid die we hier krijgen is heel fijn. Je wordt niet gemicromanaged, maar echt vrijgelaten en je inbreng wordt altijd gewaardeerd. Niet alleen op het vlak van Support, maar echt op alle vlakken. 

Zo dragen we allemaal ons steentje bij. De ene keer hebben we vanuit Support bijvoorbeeld een puntje om onze Marketeers te helpen en een paar dagen later geven zij Support weer een goed idee.

Wat is het leukste aan Team Support?
Wij zelf natuurlijk! Nee, het leukste aan Team Support is dat we processen aan het verzinnen zijn om klanten zo goed mogelijk te helpen, zonder onze tussenkomst.

We willen alles zoveel mogelijk automatiseren en het zo makkelijk mogelijk maken voor onze klanten zodat ze alles zelf kunnen beheren en wijzigen.

In dat proces wordt van elke medewerker verwacht dat hij of zij het dan ook aangeeft als ze daar verbeterpunten in zien. Deze worden vaak heel snel opgepakt, waardoor je gemotiveerd wordt om dit aan te blijven geven.

Wat is je favoriete vakantiestekkie?
Zonder twijfel en 100% Florence! Sowieso vind ik Toscane het fijnste gebied ter wereld met schitterende natuur en prachtige historische steden. Florence is daar het summum van. Een heerlijke stad met zoveel geschiedenis en verhalen, dat ik er het liefste zelf zou wonen.

De prachtige stad Florence

Wat is je favoriete drankje?
Ik probeer gezonder te leven, dus ik drink tegenwoordig alleen water. Normaal heb ik een grote voorliefde voor (stoere) cocktails, met de White Russian als favoriet. Dat is een mix van wodka, koffielikeur (Kahlua) en Baileys. Mede geïnspireerd door The Dude natuurlijk, een legendarische rol uit de cultfilm “The Big Lebowski”.

Ik maak soms op verzoek zelf een Ponche de Crema, wat weer een soort Baileys is op basis van eieren, whisky en gecondenseerde melk. Dan maak ik dus mijn eigen versie van de White Russian.

Wat is jouw archetype?
Ik ben zowel een Explorer als een Rebel, al voel ik me toch meer een Explorer. Ik hou van avonturen en spanning in mijn leven en bewandel zeker niet enkel de gebaande paden. Dus dit archetype past wel bij mij!

(Andere Rebels zijn onder andere Rihanna, Johnny Depp & Miley Cyrus en mede-Explorer is ook Buzz Aldrin.)

Wat houdt jou in je vrije tijd bezig?
Naast een Rebel ben ik ook een enorme nerd. Ik volg zoveel mogelijk de politieke beslommeringen in Nederland en ben actief lid van een politieke partij. 

Ik lees graag over allerlei onderwerpen die me interesseren, maar mijn grootste voorliefde is toch wel geschiedenis. En dan ook echt alle geschiedenis, elke periode en elk land. Zelfs de prehistorische periode, waar weinig over bekend is, vind ik onwijs interessant.

Verder vind ik alles wat met Rotterdam te maken heeft interessant. Dus niet alleen de politiek en geschiedenis van Rotterdam, maar echt alles. Ik ben een Rotterdammert in hart en nieren en weet alles van mijn stad. (Maar ik heb geen hekel aan Amsterdam of andere steden hoor.)

Omdat ik van geschiedenis houd, heb ik ook een speciaal plekje in mijn hart voor genealogie. Dat is het onderzoeken van stambomen. Ik weet dus een hoop over mijn voorouders en vind dat onwijs interessant. 

Zo stam ik ook af van Karel de Grote, net als waarschijnlijk het grootste deel van West-Europa. Ook zoek ik graag dingen uit voor andere mensen, mits ze mij de juiste gegevens geven om te beginnen.


Meer weten over de geschiedenis van Rotterdam en de rest van Nederland? Check onze vacatures!