Meet the Team: Andrey Peresleguine


Rinkel collega Janine
Janine Wilbrink
update: 20 april 2023

Leer kennen: Andrey Peresleguine. Gecertificeerd "You beast" bij Rinkel en Software Engineer.

De voornaamste bezigheden van Andrey draaien om de Webphone. Zo zorgt hij binnen de Webphone voor alle upgrades, uitbreidingen en dat eventuele bugs direct worden opgespoord en vernietigd!

We duiken er direct met je in: laten we Andrey beter kennen! Lees gauw verder.

Andrey Peresleguine, Software Engineer Rinkel

Wat doe je precies bij Rinkel?
Ik ben software engineer en richt me vooral op de ontwikkeling van de Webphone en de diensten daaromheen. Met de Webphone bel je via je browser, kun je contacten beheren en je belgeschiedenis en voicemails checken.

Soms bel ik overdag naar mezelf om een bepaalde functie te testen, dat voelt wel raar.

Wat is het eerste waar mensen aan denken zodra ze jouw naam horen?
Ik weet niet echt wat anderen denken. Misschien denken ze "Hm, deze naam klinkt bekend, maar het einde is vreemd".

Een snelle blik op Wikipedia: mijn naam heeft betrekking op een oud Grieks woord dat 'man' betekent. Hoe interessant dat bleek te zijn!

Heb je een bijnaam op kantoor?
Mijn collega's binnen Team Engineering noemen me soms "Mr. Prettier".

Het heeft niets te maken met mijn outfit. Er is een code formatter genaamd "Prettier". Het zorgt er niet alleen voor dat je code er mooit uit ziet, het bevrijdt je ook van het nadenken over de formattering van je code en maakt code reviews leuker.

Prettier was er nog niet toen ik bij Team Engineering kwam en het was het eerste wat ik aanraadde om toe te voegen. Hoe kun je leven zonder een code formatter?

Wat vind je het leukste aan werken bij Rinkel?
Het voelt als werken met vrienden. Hoe langer ik hier werk, hoe leuker ik het vind.

Alle collega's zijn geweldig bij Rinkel, iedereen is enorm betrokken bij het proces en probeert altijd het beste te leveren. Ik lees voortdurend ons #tech kanaal in Slack (ons interne communicatieplatform). Niet alleen om bij te blijven, maar ook omdat het gewoon leuk is. Ik zou zeggen dat we hard werken aan een interessant product, maar nooit vergeten dat we mensen zijn.

Wat vind je het leukste aan Team Engineering?
Het leukste vind ik de Doom emoji's die ik heb toegevoegd aan Slack. Ik gebruik ze de hele tijd.

Doom Emojis Slack

Maar serieus, ik vind het echt leuk hoe we het development proces benaderen. We bespreken wat de beste oplossing voor een probleem zou kunnen zijn. Er zijn geen strikte regels: we experimenteren, proberen verschillende tools en dat is geweldig.

Onlangs heeft de CTO Jesper de toegang voor GitHub Copilot gedeeld en nu hebben we onze eigen AI-programmeur!

Heb je een lifehack om geconcentreerd te blijven?
Koptelefoon met noise cancelling en ambient muziek. Ik had de pandemie niet kunnen overleven zonder. Muziek helpt me enorm om geconcentreerd te blijven.

Check een van mijn ambient playlists op Spotify!

Wie inspireert jou?
Jaco Pastorius. Hij is een Amerikaanse jazz bassist en ik denk echt dat hij de grenzen heeft verlegd van hoe de basgistaar bespeeld moet worden. Behalve dat hij een ongelooflijke jazzspeler was, maakte hij muziek uit harmonischen.

Dat is wanneer je een snaar lichtjes aanraakt op een specifieke fret. Het maakt een hoge toon. Genoeg gepraat, luister naar The Portrait of Tracy.

Wat is je favoriete quote?

"Het is eenvoudig om dingen ingewikkeld te maken, maar het is ingewikkeld om ze eenvoudig te maken."

- Friedrich Nietzsche

100% waar. Ik heb deze gedachte vaak tijdens het programmeren of muziek maken. De dingen eenvoudig houden en ze tegelijkertijd te laten werken is een kunst.

Wat is je favoriete kantoorgezegde?
Als iemand iets moeilijks heel snel heeft gedaan, zegt Jesper meestal "You beast". Ofwel: "Jij beest". Ik denk dat iedereen binnen Team Engineering  minstens één keer deze onderscheiding al heeft ontvangen.

Als je voor één dag iemand  anders zou kunnen zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?
Nou, ik zou een haft (eendagsvlieg) worden. Niet dat ik van insecten hou. Maar ik zou kunnen vliegen en binnen 24 uur een volledige levenscyclus meemaken.

Wat is je archetype?
Andrey is een gelijke mix tussen intellectueel, creatief en visionair. Hij deed de test zelfs twee keer om zeker te zijn van de uitkomst!

Als intellectueel houdt Andrey van het uitbreiden van zijn kennis en is hij altijd aan het leren. Met creatief in de mix betekent dit dat Andrey ook artistiek gedreven is en originaliteit en creativiteit hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien is hij deels visionair, wat betekent dat hij is gedreven door ideeën en vertrouwt op zijn intuïtie.

Klinkt als een waardevolle mix voor een software engineer!

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Makhtesh Ramon in Israël. Deze plek heeft zoveel indruk op me gemaakt. De krater was eindeloos en heel kleurrijk. Ik herinner me de warme wind en het gevoel van zand op mijn tong. Urenlang heb ik daar sprakeloos gezeten.

En toen de zon onderging, zag ik de mooiste hemel in mijn leven.

Makhtesh Ramon Krater in Israel

Wat is je favoriete drankje?
Pisco sour. Ik probeerde het een keer in een Peruaans restaurant in combinatie met oesters. Het is niet te vergelijken met iets wat ik eerder heb gehad. Ik moet het eens thuis proberen te maken.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik speel muziek, leer liedjes op een gitaar, improviseer op een piano of mix muziek op vinyl platen. Ik heb ook bas gespeeld in een coole indieband genaamd Pale Moon. Luister eens naar hun nummers Stranger & Happier.

Heb je nog een leuk feitje wat je wilt delen?
Ik werkte hiervoor bij een startup in een coworking space in Barcelona. Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan, had ik een gesprek met Anja en Jesper. Ze hebben me gevonden via LinkedIn, maar tijdens het gesprek bleek dat we in dezelfde coworking space werken.

Ik denk dat dit betekent: ken je buren! Soms zit wat je zoekt vlak naast je.